Ga terug

De lekkerste Dahl

4 van 1 stem
Keuken Indiaas

Ingrediënten
  

  • 1 of 2 uien gesnipperd
  • 2-3 tenen look fijgesnipperd
  • 2 zoete aardappelen in blokjes
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • droge linzen gewassen en geschoond
  • 400 ml kokosmelk
  • currypasta (bv korma), hoeveelheid naar smaak
  • specerijen: gemalen koriander, gemalen komijn, kaneel, kardemon, kurkuma, nootmuskaat (eventueel het geheel vervangen door garam masala)
  • peper, zout, ev. groentebouillon
  • verse koriander
  • tofu of paneer (indien gewenst)

Instructies
 

  • Stoof uien en look tot de uien glazig zijn.
  • Voeg currypasta toe en laat even meestoven
  • Blokjes zoete aardappel toevoegen en even meebakken. Als het begint aan te bakken op de bodem, een klein beetje water erbij doen. Afhankelijk van de grootte van de blokjes, 5 à 10 minuten laten stoven.
  • Bloemkoolroosjes erbij en de droge specerijen.Door elkaar roeren en een minuutje laten bakken.
  • Tomatenstukjes erbij (+ eventueel een beetje groentebouillon: bv Tello of Morga).
  • Kokosmelk toevoegen
  • Droge linzen erbij en nog zeker 20 à 25 minuten laten pruttelen met het deksel erop, en af en toe eens doorroeren. Als het te droog wordt (de linzen slurpen veel vocht op), dan kan je wat water toevoegen.
  • Als je wil, kan je 5’ voor het einde blokjes tofu of paneer toevoegen, maar ik vind het hier niet nodig omdat er al linzen en zoete aardappel in zit.
  • Op het einde verse koriander erbij en afkruiden met een beetje peper en zout.
  • Serveren met bv Naan
Trefwoord vegan