Ga terug

Ekelse Kerstkoekjes

Gang Gebak

Ingrediënten
  

  • 250 gr boter
  • 1 eidooier (of een heel ei)
  • 375 gr patisseriebloem
  • 140 gr bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (of vanillearoma)

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten, behalve de bloem met een houten lepel.
  • Voeg de gezeefde bloem toe, en mix tot een homogeen deeg.
  • Verdeel het deeg in twee porties en wikkel die in vershoudfolie.
    Laat 30 min. rusten in de koelkast.
  • Verwarm de over voor op 190°.
    Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi je werkblad met bloem, en rol het deeg uit met een deegrol.
    Steek figuurtjes uit met uitsteekvormpjes en leg ze op de bakplaat.
  • Bak 1-12 min in de voorverwarmde oven.
  • Probeer de koekjes te laten afkoelen op een rooster voordat je ze proeft.