Historiek

(Als onderstaande infografic voor jou moeilijk leesbaar is, vind je hier dezelfde informatie in tekst-versie.)

Infografic geschiedenis

Een beetje geschiedenis

In het najaar van 2012 wordt door een aantal enthousiastelingen een eerste infovergadering georganiseerd, en in de loop van het daaropvolgende jaar groeit de kerngroep al snel uit tot een groep van 20 die starten met de voorbereiding van wat toen nog ‘Cohousing Kempen’ heette

Het blijkt moeilijk om een site te vinden… Het proces duurt lang, en de groep krimpt.
Vanaf 2015 concentreert een kerngroep van 5 zich op het verwerven van een site. Twee keer pakken we naast de prijzen, en tegelijk wordt het steeds duidelijker dat het hebben van een concrete plek belangrijk is opdat mensen zich langdurig engageren.

‘Cohousing Kempen’ wordt in 2017 ‘Cohousing Herentals’.

Begin 2018 is er opnieuw uitzicht op de aankoop van een site, en de ledenwerving wordt een tandje hoger geschakeld.

En begin 2019 is de kogel door de kerk: we krijgen het verlossende bericht dat de grote groep erfgenamen van het beoogde perceel in de Ekelstraat zich tenslotte in zijn geheel bereid verklaard heeft om het perceel aan ons te verkopen.
‘Cohousing Herentals’ kan nu stilaan van droom een realiteit worden!

Vanaf 26 maart, de dag van de eerste ‘concrete’ info-avond voor een groot publiek, wijzigt de naam van ons project nogmaals. De ‘werknaam’ cohousing Herentals verandert nu definitief in ‘Cohousing Ekelen‘, waarmee we verwijzen naar het deelgebied tussen de Ekelstraat, Ekelberg en Kleine Ekelstraat in de wijk ‘Wuytsbergen-Ekelen’.