Privacybeleid

Wie zijn we?

Deze website wordt beheerd door (leden van) de kerngroep van cohousing Herentals.
Onze website bevindt zich op het adres http://cohousingkempen.be.
Jan Agten is voorzitter van de kerngroep.

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. Het privacybeleidspagina van deze dienst kun je hier vinden. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto dan publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Dit cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics

Op dit ogenblik gebruiken we geen plugins die jouw gebruik van de site analyseren, en er zijn dus ook geen analytische cookies.

Niewsbrief

Voor de nieuwsbrief verzamelen we jouw e-mailadres en je voornaam (en eventueel familienaam). Je kan je via de ‘uitschrijflink’ die je in elke nieuwsbrief terugvindt ook weer uitschrijven. We kozen overigens voor SendinBlue omdat deze software volledig compliant is met de GDPR.

Met wie we jouw data delen

Indien je reageert op berichten op deze site, is je (schuil)naam en je reactie na goedkeuring zichtbaar voor iedereen die ons blog bezoekt. Je e-mailadres daarentegen is enkel zichtbaar voor de beheerders van de site. Deze gegevens worden opgeslagen op de servers van Neostrada, een Nederlands hostingbedrijf.
Gegevens die je ons verstrekt via het contactformulier, worden gelezen door de geadresseerden van dit bericht, die ook beheerders zijn van deze site.
Wanneer je je inschrijft op de nieuwsbrief, zijn je gegevens (voornaam, e-mailadres en eventueel familienaam) zichtbaar voor de beheerder van de nieuwsbrief. Deze gegevens worden opgeslagen in de databases van SendinBlue.

Hoe lang we jouw data bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Welke rechten je hebt over je data

Als je een reactie op deze site hebt achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligingsdoeleinden.

Waar we jouw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectieservice geleid worden.
De inschrijvingen op de nieuwsbrief worden naar SendinBlue geleid.

Aanvullende informatie

Hoe we jouw data beveiligen

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopie├źn gemaakt. Je gegevens worden
alleen beheerd binnen de software die we gebruiken als CMS voor deze website (WordPress).
De persoonsgegevens die door Cohousing Herentals worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord. De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Je rechten

Inzage, rectificatie of wissen

Je hebt recht op inzage van de gegevens van je worden verzameld, je kan ten allen tijd vragen om ze te rectificeren of om ze te wissen.

Bezwaar maken tegen verwerking

Je mag bezwaar maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens.

Recht op intrekken toestemming

Als je eerder toestemming hebt gegeven om je persoonsgegevens te gebruiken, kun je die toestemming alsnog intrekken zonder opgave van redenen.

Klagen bij Autoriteit Persoonsgegevens

Mocht het verwerken van de persoonsgegevens volgens jou niet op de juiste manier gaan, dan kun je altijd een klacht indienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit.

Meer weten?

Neem even contact met ons op als je vragen hebt over deze privacyverklaring of zaken rondom privacy en je gegevens op deze website!