Ook zo bouwen wij aan cohousing

Gepubliceerd door Ann op

Ook zo bouwen wij aan cohousing

De afgelopen maanden waren druk, intens, spannend…
Maar tegelijk namen we ruim de tijd om ook meer informeel aan ons samenhuis-project te bouwen.

Samen eten, en samen het glas heffen op de geslaagde aankoop van de grond is daar absoluut een onderdeel van, maar ook op andere manieren leerden we elkaar de afgelopen maanden steeds beter kennen.

Salzburg en de Krameterhof
Jos en Ann maakten plannen om in de zomer naar Oostenrijk te gaan en een bezoek te brengen aan het mekka van de permacultuur, de Krameterhof van Sepp Holzer.  En omdat Jan en Kris de andere groene vingers van de huidige kerngroep zijn, klonk hen dat ook als muziek in de oren. 
Begin juli reden we dan ook met z’n vieren naar Oostenrijk, waar we samen genoten van een zonnige dag in Salzburg (en van een lekker stuk Sachertorte ter gelegenheid van de jarige Kris!)

De volgende dag reden we dan verder naar Ramingstein in Salzburgerland, waar we een hele dag rondgeleid werdenn op de Krameterhof.
’s Avonds keerden Jan en Kris terug naar Salzburg waar de Festspiele intussen begonnen waren, Jos en Ann gingen verder naar Bad Aussee voor een korte vakantie in de bergen.

Coöperantenwandelingen in de Bourgoyen

Maar ook dichter bij huis bouwen we aan samenzijn…
Toen wooncoop zijn coöperanten uitnodigden voor een wandeling in de Bourgoyen, waren de afspraken snel gemaakt…
Op de carpool-parking in Herentals stapten Mieke en Fred in de auto bij Ann en Jos, en vier man sterk reden ze in westelijke richting.  
En eerlijk is eerlijk, voor een ‘stads-natuurgebied’ mag de Bourgoyen er echt wel zijn… Maar in de toekomst moeten we die Gentenaars toch ook eens laten zien dat we hier in de Kempen toch wel grotere stukjes groen hebben! (Al moeten we toegeven dat Natuur.punt hier in deze contreien niet zo’n mooie natuur.huizen kan laten zien als het Gentse exemplaar…)

(Klik op de kleine foto’s om een grotere versie te zien.)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.