Van Katten en Honden…

Gepubliceerd door Ann op

Van Katten en Honden…

Of hoe niets in steen gebeiteld staat!

Ruim een jaar geleden stond nog in ons Charter dat binnen ons cohousing-project geen huisdieren zouden worden toegestaan, met uitzondering van assistentiedieren…

Maar wie vandaag datzelfde Charter leest, ziet daar een veel genuanceerder tekst:

We willen in ons beleid tegenover huisdieren rekening houden met de diepe verbondenheid die er tussen een huisdier en zijn baasje kan bestaan, maar ook met bewoners die allergisch, prikkelgevoelig of angstig zijn voor huisdieren.

Inderdaad, mede door feedback van kandidaat-bewoners gingen we toch anders tegen dit gegeven aankijken. Er werd dus een ‘Werkgroep Huisdieren’ opgericht, die een leidraad zal uitwerken over dit onderwerp…

Maar we blijven heel nieuwsgierig hoe andere cohousing-projecten hiermee omgaan, of wat (kandidaat-)bewoners over dit onderwerp denken. We horen dus graag antwoorden op volgende vragen:

  • Zijn in jouw cohousing-project huisdieren welkom?

  • Zo ja, hebben jullie regels in dit verband?

  • Voor kandidaat-samenhuizers met een huisdier: Zou het voor jou een beletsel zijn om voor een project te kiezen als je huisdier niet mee mag verhuizen?

  • Voor kandidaat-samenhuizers zonder huisdier: Houdt de aanwezigheid van huisdieren je tegen om voor een bepaald project te kiezen? Welke afspraken zou jij essentieel vinden?

We lezen je antwoord graag in de reacties op dit bericht!
(En natuurlijk ben je altijd welkom op onze info-momenten…)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.