Dromen Durven Doen

Gepubliceerd door Ann op

Dromen Durven Doen

In België is het collectief opwekken en verbruiken van energie (voorlopig) een behoorlijk moeilijke opgave. Allerlei obstakels (technisch, juridisch sociaal, financieel en institutioneel) bemoeilijken de opzet van een eigen virtuele energiecentrale.

In het werkjaar 2018-2019 organiseerde Kamp C de Droom-Durf-Doe-reeks in het kader van het project cVVP – community-based Virtual Power Plant
Enkele mensen van Cohousing Ekelen namen deel aan de Droomdagen en de Durfdagen uit dit traject. 
En Cohousing Ekelen was ook één van de acht gemeenschappen die gehoor gaf aan de oproep die hieruit volgde: “Welke rol kan jouw gemeenschap spelen in de energietransitie?”

Een jury van de cVPP–projectpartners selecteerde uit deze 8 initiatieven 3 laureaten. Hun namen werden op 14 november in hun aanwezigheid bekendgemaakt op Kamp C. 

Neen, Cohousing Ekelen was niet bij de drie laureaten.  Dat hadden we ook niet verwacht, omdat ons totale project pas aan het begin van zijn verwezenlijking staat.
Maar onze deelnamen aan de Droomdagen en de Durfdagen gaven ons wel heel veel stof tot nadenken, en veel bagage die we zeker meenemen bij de verdere ontwikkeling van, misschien, een toekomstige community-based Virtual Power Plant


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.