Kiezen voor duurzame mobiliteit
Gepubliceerd door Ann op
Kiezen voor duurzame mobiliteit
Tijdens de aanloopfase naar ons cohousingproject in de Kempen, richtten we onze blik al snel op Herentals, en argumenten op het vlak van mobiliteit speelden daarbij een grote rol.
- Herentals is een centrumstad in een groene omgeving. Belangrijke voorzieningen (winkels, scholen, sportinfrastructuur, cultuur…) liggen op wandel- of fietsafstand, hetzelfde geldt voor de natuur.
- Ook op vlak van openbaar vervoer scoort Herentals hoog, met directe treinverbindingen naar Antwerpen, Brussel en Hasselt, maar ook naar Turnhout, Noord-Limburg en de Zuiderkempen. Als centrumstad is het een knooppunt voor bussen van De Lijn, die voor de lokale verbindingen zorgen.
Ook de ligging van ons bouwterrein is op vlak van zachte mobiliteit erg gunstig:
- De in aanleg zijnde fietsostrade F103 Lier-Herentals passeert iets ten zuiden van ons terrein en heeft vlakbij bovendien ook nog aansluitingen op de fietsostrades F5 langsheen het Albertkanaal, F102 naar Turnhout, F105 naar Leopoldsburg en F106 naar Aarschot.
- Het trein- en busstation ligt via de kortste route op 1,2 km wandelen of fietsen. Na de uitvoering van de geplande aanpassingswerken aan de spoorwegbrug over het Albertkanaal (einde: najaar 2023), wordt deze route zelfs nog een stuk korter én veiliger, vooral door de aanleg van de ‘Vossenbergtunnel’ (meer info).
- Het stadscentrum ligt op 1,8 km, net als de meeste winkels en scholen.
Dit vertaalt zich dan ook in een mobiscore van bijna 8/10, en op elke parameter krijgt de locatie minimaal een ‘goed’ achter zich.
Onze zoektocht naar duurzame mobiliteit eindigt hierbij nog niet, maar daarover binnenkort meer!
0 reacties