Week van de mobiliteit

Gepubliceerd door Mieke en Fred op

Cohousing EKELEN en de mobiliteit in Herentals

Als cohousing-gemeenschap ligt duurzame mobiliteit ons zeer nauw aan het hart.
Het STOP-principe staat voor ons dan ook voorop.
Eerst Stappen, dan Trappen… 
We zullen in onze groep het wandelen en fietsen dan ook voorop stellen.  Dat we heel vlot kunnen aansluiten op maar liefst 5 fietsostrades (F102, F105, F106, F103 en F5) kan alleen maar helpen!

Volstaan wandelen en fietsen niet, dan komen we bij het Openbaar vervoer: de ligging van ons project werd zorgvuldig uitgekozen op wandelafstand van trein- en busstation.

Ter beperking van ons – deels helaas onvermijdelijke – gemotoriseerde Personenvervoer  zullen we gebruik maken van 2 deelauto’s  en ook 5 deelfietsen (5). We beperken ons autobezit tot maximaal 17 wagens voor 25 gezinnen (incl. de deelwagens) en we voorzien nog 8 extra parkeerplaatsen voor onze bezoekers.
Met een fietshersteller in de groep zullen we – mits helpende handen – ook kunnen rekenen op een behoorlijk onderhoud van onze ongeveer 130 fietsen (!) zodat we ons op een veilige manier in het verkeer kunnen wagen.
Daarnaast komt er in Herentals (net op tijd) ook een afdeling van de Fietsbieb die in oktober zal van start gaan. Ook hier zet Fred, onze fietshersteller, zich als vrijwilliger regelmatig enkele uurtjes in om de uitgaande kinderfietsjes na te kijken en ervoor te zorgen dat alles ‘op wieltjes’ loopt.

Op deze manier willen we als cohousing ons steentje bijdragen aan een beter leefbare, beter betaalbare en veiligere mobiliteit in Herentals, wat uiteindelijk ons allen ten goede komt!

Fred en Mieke

Fred en Mieke

"Met cohousing EKELEN wordt een langgekoesterde droom werkelijkheid"


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.