Coöperatief samenhuizen als jonge single

Gepubliceerd door Ann op

We zetten ons voorstelrondje verder

De laatste nieuwkomer in ons cohousingproject is Jan, 24 jaar jong.

Hij vertelt waarom hij kiest voor samenhuizen in Ekelen:

Ecologisch
Hoewel ik heel blij ben dat ik mocht opgroeien op het platteland, ging ik in mijn studententijd de ecologische voordelen van het wonen in een centrumstad waarderen. Ik wil mij niet verplicht voelen een auto aan te schaffen, en de nabijheid van goed openbaar vervoer is dan ook een must. Niet alleen is Herentals een spoorwegknooppunt, de Fietsostrade die mij naar mijn werk brengt is vlakbij.
Sociaal
Als student genoot ik heel erg van de 'vrijblijvende gezamenlijkheid' van het kotleven. Een goede buur is echt wel belangrijker dan een verre vriend... maar die buren leren kennen in een anonieme flat is niet vanzelfsprekend.
Als jonge single ben je bovendien bijna aangewezen op het huren van een studio of appartement, een woonplek-met-tuin is bijna onmogelijk. Binnen cohousing Ekelen kan ik niet alleen volop tuinieren, ik kan er samen-tuinen met mijn buren.
Ik kijk er ook naar uit af en toe mijn kookkunsten met anderen te delen!
Financieel
En ik kan er niet omheen... het kostenplaatje. Cohousing heeft de naam duur te zijn, maar omdat Ekelen kiest voor een coöperatieve formule, is ook voor mij aan het begin van mijn zelfstandige leven een wooneenheid financieel haalbaar: Ik start met een beperkt aantal aandelen, en betaal een woonkost die vergelijkbaar is met de huurpijzen op de privémarkt. Maar een deel van die woonkost wordt omgezet in bijkomende aandelen. Omdat de opbrengst daarvan verrekend wordt in mijn woonkost, zal die stilaan dalen, terwijl ik tegelijk een 'aandelenspaarpotje' aanleg.

Jan is laborant en werkt in een farmaceutisch bedrijf.
Momenteel woont hij nog bij zijn ouders, maar hij kijkt er naar uit om in Herentals een eigen plek te creëren.
Hij houdt van de natuur, en zoekt graag hoge bergen en diepe zeeën op, maar is ook niet vies van gamen en netflixen.

Wonen in Ekelen

Wil je ook meer weten over wonen in cohousing Ekelen? Via het contactformulier onderaan kan je je inschrijven voor één van onze infosessies.

Investeren in Ekelen

Sympathisanten, familie en vrienden kunnen ook aandeelhouder worden van wooncoop.
Deze ethische belegging in vastgoed stelt ons in staat om meer mensen met beperkte financiële mogelijkheden de kans te bieden om ook in ons cohousingproject te stappen, terwijl de aandeelhouder een rendement krijgt dat duidelijk hoger ligt dan dat van een spaarboekje.
Indien je hierover meer wil weten kan je dit ook aangeven op onderstaand formulier.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.