De beslissing van Elly…

Gepubliceerd door Ann op

De beslissing van Elly…

Het is altijd weer spannend, wanneer voor een gastlid de derde algemene vergadering is aangebroken.  Dan zullen we immers horen, of we haar of hem als nieuwe kandidaat-bewoner in ons midden mogen opnemen!

Toch gebiedt de eerlijkheid toe te geven, dat die spanning op de laatste a.v. echt zo groot niet was.  Daarvoor was het enthousiasme van Elly te overduidelijk…

Ook Elly wordt dus Ekelaar, en we laten haar graag zelf vertellen wie ze is en waarom ze voor Ekelen kiest!

Dit is Elly

Ik ben biologe en werkzaam in de natuur- en landschapssector. Natuur is zowat de groene draad en inspiratie in m’n leven, creëren is dan weer mijn passie: ik teken en illustreer, ontwerp stoffenprints, naai, bewerk hout, fotografeer en kijk naar vogels, teel graag fruit en bessen, trek erop uit met m’n speed-pedelec of te voet, en proef af en toe eens graag van een echt ambacht (mandenvlechten, vakwerkbouw, houtsnijden …). Het samenleven met mijn twee huiskonijnen bevalt me al jaren zodanig goed dat er nog net geen twee lange oren aan m’n hoofd groeien.

En daarom kiest ze voor Ekelen

Mijn droom van een kleine woonst met werkatelier en grote, natuurrijke buitenruimte kon ik als ‘middenklasse’-single niet op m’n eentje waarmaken in de ruime regio. Alhoewel ik op fietsafstand van een rivier en natuurgebied woon, lijd ik op m’n appartement in de stad Mechelen aan NDD (Nature Deficit Disorder). Cohousing Ekelen bevat zowat alle elementen om de levensstijl te leiden die ik voor ogen had: een moestuin, serre, eetbare rand, bloemen, bomen, een werkatelier, en een centrale doch groene ligging in mijn zo geliefde Kempen, dichtbij de Kleine Nete. Het hele project ademt ook duurzaamheid en ecologie, wat voor mij erg belangrijk is.

Samenleven in een cohousingproject behoedt me bovendien als ‘hobby-nerd’ voor sociaal isolement. Méér nog, met zoveel interessante cohousers en raakpunten, kijk ik er enorm naar uit om onderling ervaring, kennis en kunde uit te wisselen en zo samen het project en de buitenruimte van onze dromen te creëren. Smirre en Robijn (met de lange oren) hopen op hun beurt op wat échte grond om in te kunnen graven.

Wil jij ook meer weten over ons cohousingproject in Herentals?
Als je onderstaand formulier invult, nemen we zo snel mogelijk contact met je op!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.