De voorstelronde gaat verder: Katrien en Robbie

Gepubliceerd door Ann op

De voorstelronde gaat verder: Katrien en Robbie

Robbie en Katrien zijn twee bezige bijen, die geloven dat cohousing perfect aansluit bij de belangrijke waarden in hun leven.

Katrien 
Als bedrijfspsychologe ben ik al een tiental jaren aan het werk in een HR payroll functie. Een zeer boeiende job die perfect bij mijn introverte persoonlijkheid past. 
In mijn vrije tijd hou ik mij graag bezig met muziek. Gelukkig heb ik sinds kort een elektronisch drumstel waardoor de buren toch iets minder overlast zullen ervaren. Ook maak ik graag zelf kaartjes voor verjaardagen, Kerst, …
Op woensdagnamiddag kan je mij terugvinden als vrijwilliger aan het onthaal van het woonzorgcentrum in onze buurt. 
Sinds ik Robbie heb leren kennen, is er een hele wereld voor mij open gegaan. Plotseling ging ik minder vlees eten, zocht ik naar verpakkingsvrije producten en naar lokale, biologische en seizoensgebonden voeding.

en Robbie
Ik werk ondertussen ongeveer 25 jaar als IT’er. Na mijn tweede burn-out merkte ik dat het “corporate” gebeuren niet strookte met mijn persoonlijke waarden. Dus heb ik de overstap gemaakt naar het gemeenschapsonderwijs waar ik sinds vorig jaar tewerkgesteld ben als IT coördinator. Ik engageer mij al verschillende jaren met het organiseren van repair cafés in onze buurt. Onlangs ben ik begonnen met een Bachelor opleiding aan de Thomas More Hogeschool.

kiezen voor cohousing:

Wij dromen van een grote tuin met veel mogelijkheden naar biologische groenten, een (kleine) boomgaard en heel veel bessenstruiken, maar hebben liever niet het grote huis dat daar meestal bij hoort. Tegelijk vinden we het een grote meerwaarde om in een fijne buurt te wonen waarin de buren elkaar kennen en tijd maken om een babbeltje te doen of om elkaar te helpen. We vinden het ook heel belangrijk om duurzaam te leven en we zijn er sterk van overtuigd dat “delen” de toekomst is.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.