Guido, de nieuwste bewoner van ‘De Boomklever’ in Ekelen

Gepubliceerd door Ann op

Guido, de nieuwste bewoner van ‘De Boomklever’ in Ekelen

De Boomklever is één van de gebouwen van Cohousing Ekelen, en het ligt vlak bij het bosje oude zomereiken die de trots van onze site uitmaken.

Tijdens onze laatste Algemene Vergadering kreeg dit gebouw een nieuwe bewoner, Guido.
Hij stelt zich hieronder graag voor!

Wie ben je, Guido?

Van jongsaf gedreven door nieuwsgierigheid voor planten en dieren in de vrije natuur, heb ik  biologie gestudeerd aan de Universiteit Gent. Ik deed mijn thesis in het laboratorium dat wereldpionier was in genetic engineering van planten, en ben voor mijn job experimenteel onderzoek blijven doen in de moleculaire biologie, vooral gericht op toepassingen in de gewasverbetering. Dat soort onderzoek heb ik ook gedurende een paar jaar in Leuven gedaan op biergist, en vijf jaar in Mexico op bonen en maïs.

Waarom koos je voor Cohousing Ekelen?

Na tientallen jaren in de grootstad Gent gewoond te hebben, was ik op zoek naar een nieuwe woonst in een klein stadje met een treinstation en omgeven door bos. Herentals, centrumstad van mijn geboortestreek, was een voor de hand liggende keuze. Van mijn schoonzus hoorde ik over cohousing Ekelen. Ik wist weinig of niets van cohousing, maar was meteen voor het project gewonnen na het lezen van de website en een eerste infogesprek. En hoewel ik niet erg sociaal ben, hebben de ontmoetingen met de lokale pioniers van cohousing me nog meer overtuigd om deel te nemen aan het experiment van de ideale woonvorm voor de toekomst.

Welkom in De Boomklever!

Jolien, Yoshi en Stien, Ann en Jos, Luc en tenslotte Peter zijn blij jou tot hun onmiddelijke buren te mogen rekenen!

En daarmee loopt De Boomklever langzaam vol.
Op de begane grond zijn er nog de drie studio’s bestemd voor begeleid zelfstandig wonen van mensen met een beperking.  Die krijgen pas een bewoner in een iets later stadium. En op de eerste verdieping is er nog een studio vrij.  De Boomklever wordt een boeiende bende met zeer diverse mensen!


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.