We werken aan onze fruittuin!

Gepubliceerd door Ann op

Elly luistert geboeid naar de uitleg van Eddy Vets

We werken aan onze fruittuin!

Het kriebelt, het kriebelt geweldig om al in onze Ekelse tuin aan de slag te gaan!
Voorlopig moeten we toch nog een hele tijd wachten voor dat kan…

En dus gaan we op andere manieren aan de slag!

Tuinieren in Ekelen

Cohousing Ekelen wil een duurzaam en ecologisch project zijn, en het spreekt dan ook vanzelf, dat we die lijn doortrekken in onze manier van tuinieren.
Zeggen dat we geen kunstmest en pesticiden zullen gebruiken, is allicht een open deur intrappen, maar door ook de principes van permacultuur zoveel mogelijk toe te passen, willen we die duurzame lijn verder doorzetten.

Er zal een moestuin zijn in Ekelen, maar we willen ook dat de rest van de tuin voor een gedeelte een ‘eetbaar landschap’ wordt, met een veelheid van bessen, noten en andere vruchten.

We bereiden de fruittuin voor!

Twee leden van onze bewonersgroep, die beiden al wat ervaring hebben met de teelt van bessen, appels en peren, engageerden zich om zich dit jaar nog verder te verdiepen in de aanleg en het onderhoud van de fruittuin.

We kozen voor een jaarcursus bij Eddy Vets.
De teelt van fruit op de arme Kempische bodem heeft voor Eddy geen geheimen meer.  In zijn boomgaard ‘Pomona Belgica’ tracht hij alle oude en nieuwe Belgische appelrassen (en rassen van ver daarbuiten) te verzamelen.

En de kennis passen we voorlopig toe in onze eigen tuin...

En dus ontmoeten Elly en Ann mekaar tussen de Ekelen-vergaderingen door ook regelmatig in Itegem (voor de praktijklessen) en in Heultje (voor de theoretische avonden), en toetsen ze voorlopig met hun eigen bomen en struiken de theorie aan de praktijk…


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.