Duurzame automobiliteit

Gepubliceerd door Ann op

Duurzame automobiliteit

Dat onze keuze viel op een bouwgrond in Herentals, in de Ekelstraat, was zeker niet toevallig, dat vertelden we al in een eerder bericht.

Maar ons engagement op vlak van mobiliteit houdt niet op met het kiezen van een geschikte woonplek.
We gaan voluit voor het STOP-principe:
Voor onze verplaatsingen maken we – in deze volgorde – gebruik van Stappen, Trappen, Openbaar vervoer en pas in laatste instantie van Personenwagens.
En zoals we ook gezamenlijk gebruik zullen maken van de gemeenschappelijke delen van ons project, kiezen we voor deelauto’s (en deelfietsen).  Hiervoor denken we aan samenwerking met Dégage vzw,  die al ruim 20 jaar  ervaring heeft met autodelen.

We gaan hiermee weliswaar niet zo ver als het ‘Cykelhuset‘ (Huis van de Fiets) in het Zweedse Malmö, een appartementsgebouw met 55 wooneenheden waar enkel bewoners zonder auto welkom zijn.  
Maar wat het aantal parkeerplaatsen aangaat, zullen we in de eindfase zeker voldoen aan ons streefdoel van maximaal 0,8 parkings per woonheid (0,5 voor de bewoners, inclusief de deelauto’s, en 0,3 voor bezoekers).

Op het vlak van onze impact op de automobiliteit (autobewegingen per spitsuur) blijkt dan ook, dat er zich geen enkel probleem stelt.  Dit wordt bevestigd in een recente speciaal voor ons cohousingproject opgestelde mobiliteitsnota van het Buro Move (erkend MER-deskundige mobiliteit).


2 reacties

Mieke Moens · 14 januari 2020 op 12:14

Wij zullen in ieder geval ons best doen om ons autogebruik zo veel mogelijk te beperken, ofwel autodelen in de toekomst.
Alle kleine beetjes helpen zeker Ann?

    Ann · 16 januari 2020 op 09:35

    Mieke, ik merk nu al de bereidheid en de inspanningen hiertoe…
    Niet alleen carpoolen we al regelmatig naar activiteiten waar meerdere leden van onze groep aan deelnemen – indien mogelijk ’treinen’ we zelfs in groep…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.