We hebben een ‘GO!’

Gepubliceerd door Ann op

We hebben een ‘GO!’

Het waren weer spannende tijden voor onze groep…

De afgelopen maanden waren er heel wat vergaderingen met  de stad Herentals.  Onze groep is immers het eerste cohousing-project in deze stad, en het was belangrijk zo goed mogelijk uit te leggen waar wij voor staan.
  • Onze vertegenwoordigers legden uit, hoe wij zeer veel aandacht hebben voor ons impact op mobiliteit, en hoe het ‘STOP’-principe voor ons leidend is.
  • We maakten duidelijk, dat ons project open wil staan naar de buurt, en dat ons paviljoen beschouwd kan en mag worden als een gemeenschapsfunctie, waar dus ook door de omwonenden van gebruik kan gemaakt worden.
  • Ons project wil ecologisch zijn, en als zodanig zal de buitenruimte een positief impact hebben op de biodiversiteit, en bovendien vinden we het heel belangrijk om alle waardevolle bomen op het terrein te bewaren en in het ontwerp te integreren.

En het is ons gelukt! De stad ziet ons project ook helemaal zitten, en dus is er een hele belangrijke horde genomen in het traject tot het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Nieuwsgierig hoe het concreet zit met de hierboven genoemde punten?
De komende weken lees je er hier meer over!

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.