Stien en Yoshi kiezen voor Ekelen…

Gepubliceerd door Stien en Yoshi op

Stien en Yoshi kiezen voor Ekelen…

Ekelen - Je vindt er meer dan je zoekt!

Wij, Stien en Yoshi, zijn als jong koppel al een tijd flink aan het sparen om uiteindelijk, over zoveel jaren, een huis te kunnen kopen…

En toen belandden we plots op de website van Cohousing Ekelen…
Dit was het!
Hier waren we naar op zoek!

Ecologisch en groen

Meer groen, meer buitenruimte! Compacter en ecologisch wonen met behoud van alle nodige faciliteiten, waarvan een groot stuk gedeeld. 
Want zeg nu zelf… die kasten van huizen, waar maar één klein gezinnetje in woont, dat is toch niet meer van deze tijd.
Wij zijn ons heel erg bewust van onze ecologische voetafdruk, en zijn ervan overtuigd dat cohousing de woonvorm van de toekomst is. 

De goede buur en de verre vriend

Ook het sociale contact is een grote meerwaarde binnen cohousing.Wij wonen momenteel in een grote stad en naast een knik of korte hallo hebben we niet veel contact met onze buren. Wat een gemis.
Waar is de tijd dat kinderen binnen en buiten lopen bij elkaar, waar je elkaar helpt en ondersteunt als dat nodig is. Waar je spontaan samen aan het BBQen of aperitieven gaat, gewoon, omdat het kan.
We werden ook bijzonder warm verwelkomd door de andere Ekelaars. 
We hadden amper het infoformulier op de website ingevuld of we kregen al een telefoontje van Jan, die zowat de Pater familias is van Cohousing Ekelen.
Een infosessie en een algemene vergadering – beiden via Zoom – volgden, en ondanks het feit dat alles digitaal verliep voelden we ons ongelooflijk welkom.
Dat gevoel werd alleen maar sterker tijdens een wandeling met twee andere jonge ‘Ekelse’ koppels uit het Antwerpse, en tijdens de ‘Babbelballade‘ met de hele groep.

'Ja, ik wil!'

We voelen ons echt al deel van het geheel, ondanks dat we nog niet officieel lid zijn. Dat kan pas na drie algemene vergaderingen.
 Op 10 mei is het zo ver voor ons. Dan geven we ons ‘ja’ woord. Spannend!

Ben je geprikkeld en wil je meer weten over cohousing Ekelen, dan kan je met kennismaken met Cohousing Ekelen op de Samenhuizendag 2021, op 15 en 16 mei.
Inschrijven kan je via onderstaand formulier…


Stien en Yoshi

Cohousing is geen rage, het is de toekomst!

1 reactie

Kris Van Looveren · 9 mei 2021 op 07:35

Het doet zoveel deugd om te voelen dat de Ekelse woondroom helemaal past in de toekomstplannen van jonge mensen. Cohousing Ekelen krijgt stevige wortels.
Kris

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.