Cohousing in miniatuur

Gepubliceerd door Ann op

Cohousing in miniatuur

Alternatief voor kangoeroe-woning

In Hasselt kan je vanaf nu een mobiele zorgwoning plaatsen in je tuin. Op die manier kunnen mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig blijven wonen vlak bij de familie.

De voorbije maanden kreeg de stad Hasselt al een tiental keren de vraag van inwoners om een mobiele zorgwoning te mogen plaatsen in de tuin. Omdat er nog geen reglementering bestond, heeft het stadsbestuur nu vastgelegd aan welke voorwaarden zo’n zorgwoning moet voldoen. “Zo zal er aangetoond moeten worden dat er een zorgrelatie is. Bijvoorbeeld met je moeder of vader die in de zorgwoning komt wonen. Maar het kan ook gaan om je kind dat je wat meer autonomie wil geven”, zegt schepen Marc Schepers (Roodgroen+). Het is dus zeker niet de bedoeling om er een poolhouse of vakantiewoning van te maken. De vergunning is trouwens ook tijdelijk en geldt voor maximaal 10 jaar.

(bron: vrt.nws)

Ook in Gent

Aan de andere kant van Vlaanderen schafte Gent begin dit jaar al zo’n mobiele mantelzorgunit aan als ‘kijkwoning’ voor geïnteresseerden, die op die manier kunnen ondervinden of dit in hun situatie iets kan beteken.  Eventueel kan er zelfs een paar nachten op proef gelogeerd worden.

Dit soort initiatieven laat zien, dat we met z’n allen toch langzaam maar zeker (maar zeker langzaam) een andere kijk op wonen ontwikkelen… en als co-housers in spe zijn we apetrots deel uit te maken van deze beweging.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.