Zoek, maar gij zult niet vinden…

Gepubliceerd door Kris op

Zoek, maar ge zult niet vinden...

De recente panouitzending over wonen maakt pijnlijk duidelijk hoe in Vlaanderen het recht op wonen vooral op papier bestaat.
Als je geen eigen huis hebt, heb je een behoorlijk inkomen nodig om op de private huurmarkt een kwaliteitsvolle woning te huren. Met een beperkt budget sta je vooral lang, heel lang op de wachtlijst voor een sociale woning. En intussen betaal je te veel geld voor een ongezond huis waar je sneller ziek wordt. Vraag je een onderzoek aan bij de wooninspectie dan kan de woning onbewoonbaar verklaard worden en dan beland je misschien wel op straat. Die voortdurende stress maakt dat je enkel nog met overleven bezig bent: slopend en mensonwaardig. 

Onze woningmarkt functioneert in de eerste plaats als verdienmodel. Dat staat het doel: een kwaliteitsvolle woning voor iedereen, danig in de weg. Wooncoöperatieven waarin burgers samen aan het roer staan en hun middelen gezamenlijk investeren bieden een weg uit de huidige impasse, een derde weg als coöperant, naast de bekende weg van eigenaar en huurder.

Cohousing Ekelen werkt samen met zo’n wooncoöperatie, wooncoop.  

Nieuwsgierig? 
Je leest er meer over op deze pagina’s:

– wooncoop in tien kernwoorden
– 
wooncoop in 100 sec
– website wooncoop

Of je kan contact met ons opnemen voor meer uitleg, of je inschrijven voor een infosessie.

Categorieën: wooncoop

Kris

'Delen is een vorm van vermenigvuldigen'

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.