Ekelse Scones
Gepubliceerd door Ann op
Ekelse Scones
Na de algemene vergadering van oktober werden de scones die Stien gebakken had, met algemene stemmen verkozen tot lekkerste onderdeel van de deeltafel.
Dat recept mag dus niet ontbreken in het Groot Ekels Kookboek!
Ekelse Scones
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Porties 10 stuks
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 45 gr suiker
- 55 gr boter (of olijfolie)
- 125 ml melk (of havermelk)
- 1 snufje zout
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom tot een semi vast/kleverig geheel.
- Scheur kleine handjes deeg van het geheel af, en rol die tot bolletjes (gaat het best op een met bloem bestoven oppervlak).
- Leg de bolletje op bakpapier en plet ze zacht tot een dikte van 1,5 tot 2 cm.
- Bak gedurende 12 min in een op 200° voorverwarmde oven.
Trefwoord Gebak, met vegan variant
0 reacties