Ekelse Scones

Gepubliceerd door Ann op

Ekelse Scones

Na de algemene vergadering van oktober werden de scones die Stien gebakken had, met algemene stemmen verkozen tot lekkerste onderdeel van de deeltafel.
Dat recept mag dus niet ontbreken in het Groot Ekels Kookboek!

Ekelse Scones

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 27 minuten
Porties 10 stuks

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 45 gr suiker
  • 55 gr boter (of olijfolie)
  • 125 ml melk (of havermelk)
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten in een kom tot een semi vast/kleverig geheel.
  • Scheur kleine handjes deeg van het geheel af, en rol die tot bolletjes (gaat het best op een met bloem bestoven oppervlak).
  • Leg de bolletje op bakpapier en plet ze zacht tot een dikte van 1,5 tot 2 cm.
  • Bak gedurende 12 min in een op 200° voorverwarmde oven.
Trefwoord Gebak, met vegan variant

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.