Katriens Ekelse Kerstkoekjes
Gepubliceerd door Ann op
Katriens Ekelse Kerstkoekjes
Welk kind houdt niet van koekjes bakken?
En wanneer is het leuker koekjes bakken dan op een koude winterdag…
En als je dan ook nog weet, dat deze koekjesbak-activiteit elk jaar de kerstperiode in cohousing Ekelen inluidt, dan smaken die koekjes nog eens zo lekker!
Dat hopen wij stiekem in elk geval, dat dit later voor onze kinderen één van die vele gekoesterde herinneringen zal zijn van de kersttijd in Ekelen
Ekelse Kerstkoekjes
Gang Gebak
Ingrediënten
- 250 gr boter
- 1 eidooier (of een heel ei)
- 375 gr patisseriebloem
- 140 gr bloemsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (of vanillearoma)
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de bloem met een houten lepel.
- Voeg de gezeefde bloem toe, en mix tot een homogeen deeg.
- Verdeel het deeg in twee porties en wikkel die in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
- Verwarm de over voor op 190°. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Bestrooi je werkblad met bloem, en rol het deeg uit met een deegrol.Steek figuurtjes uit met uitsteekvormpjes en leg ze op de bakplaat.
- Bak 1-12 min in de voorverwarmde oven.
- Probeer de koekjes te laten afkoelen op een rooster voordat je ze proeft.
0 reacties