Ekelsap

Gepubliceerd door Ann op

Appels van de Ekelaars

Ekelsap

Ook al zijn we nog niet aan het samen-huizen, toch doen we al best veel samen…

Gepland, maar ook spontaan zijn er al allerlei gezamenlijke activiteiten, maar daar blijft het niet bij…

Jan en Kris lieten al jaren hun overvloedige appeloogst persen tot een overheerlijk natuurtroebel appelsapje. Maar waarom dat persen beperken tot de appels van één boomgaard, als in de tuinen van andere co-bouwers ook een paar rijkdragende appelaars staan?
Heel simpel… Dan worden meteen twee persbeurten bij de sapmobiel gereserveerd, en wordt het fruit van alle co-bouwers samengebracht!

'Ekelsap', geperst door de Sapmobiel
'Ekelsap', geperst door de Sapmobiel

En weer bleek, dat 1 + 1 veel meer kan zijn dan 2
Want vraag het maar aan een wijnkenner, of aan elke fijnproever:  Iets wordt maar écht lekker, als er ‘laagjes’ in de smaak zitten.  Als het niet alleen maar zoet, of niet alleen maar zuur is…
En waar bleek dat in de ene tuin dit jaar de zoete appelrassen het meest productief waren, droegen in een andere tuin de appelaars met friszure rassen de meeste vruchten. En zo ontstond dus inderdaad een prachtig gebalanceerd Ekelsap, dat we graag als volgt beschrijven:

Een verrassend fris en kruidig boeket. De neus toont aroma’s van een mooie rijping, dikke appelschil met hinten van appelblad en citroenschil.
De smaak is levendig met heldere, frisse zuren. Ingetogen zoetheid met fruitige aroma’s.
Pittige tannines in de afdronk, een bite met een bijna korrelig mondgevoel.

Wil je meer weten over Cohousing Ekelen, en wil je ook eens proeven van dat bijzondere Ekelsap, dan ben je welkom op één van onze info-momenten.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.