Crowded House!

Gepubliceerd door Ann op

Crowded House!

Als we in cohousing Ekelen terugkijken op 2021, dan is ‘groei’ het woord dat eerst in ons opkomt.

Een jaar geleden vonden we, dat we al een mooie groep leden telden:
Al voor negen units van ons toekomstig cohousingproject waren er bewoners, waarvan de jongste op dat ogenblik een babietje was van enkele maanden oud, en de oudste al meer dan 70 kaarsjes mocht uitblazen.

We zijn intussen een jaar verder, en mogen vaststellen dat onze bewonersgroep intussen verdubbeld is!  18 van de 24 ‘gewone’ units zijn immers al gereserveerd.
Maar ook voor enkele van de zes resterende units zijn er al kandidaten.

De afgelopen maanden kon je al kennismaken met de instappers van het afgelopen jaar, maar hieronder stellen we ze nog een keer aan je voor…

Lien en Lode beten als eersten dit jaar de spits af, en zij kondigden toen al aan, dat hun gezinnetje vanaf juli uit drie personen zou bestaan.  Leo heeft intussen inderdaad hun leven verrijkt….

Aan het begin van zijn beroepsloopbaan, kijkt Jan met iets van weemoed terug op de ‘vrijblijvende gezamenlijkheid’ van het kotleven, en ziet cohousing daarom als ideale volgende stap.

Ook voor Ronny en Karine – aan het andere einde van hun beroepsloopbaan – is die sociale verbondenheid in combinatie met de privacy van de eigen woonplek een reden om voor Ekelen te kiezen.

Stien en Yoshi zijn er van overtuigd dat wonen zoveel meer is dan een huis, en vinden in Cohousing Ekelen de vervulling van heel wat van hun woon-wensen.

Elly was de volgende die stond te trappelen om een unit te mogen reserveren.  Ze verwacht in Herentals te kunnen herstellen van het ‘Nature Deficit Syndrome’ waar ze steeds meer last van krijgt.

In oktober ging het aantal gereserveerde units dan plots van 14 naar 18:

Robbie en Katrien, sympathisanten uit de tijd dat ons project nog ‘cohousing Kempen‘ heette, haakten terug aan.

Jolien kwam tot de ontdekking dat er in cohousing Ekelen echt wel heel veel muziek zit…

Hugo gelooft dat we in cohousing Ekelen kunnen groeien naar een hoog Bruto Lokaal Geluk.

En ook Luc tenslotte ziet in cohousing een heleboel van wat in zijn leven waardevol is samenkomen.

En intussen nadert voor verschillende gastleden ook de derde algemene vergadering: de vergadering waarop ze ons vertellen of ook zij met ons verder op weg gaan naar Ekelen!
Wordt dus met zekerheid vervolgd…


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.